Autotalo Pelttari: Asiakaslähtöisiä palveluja jo yli 50 vuotta

Autotalo Pelttari on markkinointinimi, jonka alla toimii kaksi perheyritystä: Pelttarin Auto Oy ja Kakkostien Auto Oy.

Pelttarin suvussa on oltu yrittäjiä jo 1900-luvun alusta alkaen, jolloin Juho Pelttari perusti kestikievarin ja sekatavarakaupan Äetsään. Ensimmäinen auto Pelttarille ostettiin jo vuonna 1925, jolloin kestikievarin hevoskyyditys vaihtui taksiautoiluun. Usko Pelttari jatkoi sekatavarakaupan pitoa ja taksia ajettiin kolmellakin autolla. Hän harjoitti myös kuorma-autoliikennettä aina Lappia myöten. Autokauppakaan ei ollut hänelle vierasta, kauppoja tehtiin vuosien varrella useita satoja.

Pelttarin Auto Oy:n historia alkaa vuonna 1958, kun Reino Pelttari rakensi autokorjaamon Äetsään. Toimialana oli autokorjaamon lisäksi käytettyjen autojen kauppa. Toiminta laajeni huoltoasemalla (Union 1965 - 1984) ja uusien autojen kaupalla vuonna 1965. Keväällä 1994 autokaupan toiminnot siirrettiin Huittisiin ja korjaamotoiminta vuonna 1999.

Kakkostien Auto Oy on perustettu 1982. Toiminta alkoi 1990, jolloin Jukka Pelttari avasi Autotalo Pelttarin uudet toimitilat Huittisissa. Vuonna 1999 laajennetut 2600 m²:n toimitilat sijaitsevat näkyvällä paikalla valtateiden 2 ja 12 risteyksessä Loimijoentie 55:ssä. Merkkiedustuksiamme Huittisissa ovat Toyota, Citroën, Hyundai, Fiat ja Jeep, sekä valtuutettu merkkihuolto Suzuki, Isuzu, Chrysler, Dodge ja Alfa Romeo -autoille.

Porin toimipiste avattiin vuonna 2006. Porin myymälä Herralahdessa Korjuuntiellä laajentui vuoden 2012 alussa. Porissa edustuksiamme ovat Renault, Dacia, Hyundai, Fiat, Jeep, Suzuki ja Isuzu sekä valtuutettu merkkihuolto Chrysler, Dodge ja Alfa Romeo -autoille.

Raision toimipiste Allastie 1:ssä avattiin 2015. Raisiossa merkkiedustuksiamme ovat Renault, Dacia, Suzuki ja Isuzu.

Autotalo Pelttari -yrityksiä johtaa Jukka Pelttari. Yritysten yhteinen liikevaihto on 25 milj. euroa ja ne työllistävät tällä hetkellä 45 henkilöä.

Juho Pelttari
Usko Pelttari
Reino Pelttari
Jukka Pelttari